xoves, 5 de xaneiro de 2017

4. MARMELO E CACAO

Primeiro, lembramos o proceso de elaboración do doce de marmelo que cada ano se prepara na escola. Podemos ver nas seguintes fotos un pequeno resumo dalgunhas das partes do proceso:


Para plástica: imos decorar con botóns, pompóns, etc un marco para a foto de recollida do marmelo.

FOTO DOS TRABALLOS

Logo, vemos o vídeo e fotos nos que Sara e a súa curmá nos contan o aprendido no Museo do Cacao, e comparamos os dous procesos, o do marmelo e o do cacao.








Foto do proceso do cacao

Actividade para valores sociais e culturais: Nun A3 explicamos por medio de viñetas o proceso do cacao.

Actividade para plástica: Coloreamos o froito do cacao (cores cálidas) e deseñamos torques celtas con pebidas de cacao. Con isto, compararemos os castros celtas e o Machu- Picchu inca, o que nos servirá máis adiante cando estudemos máis a fondo aos incas e tamén o Machu- Picchu. Comemos os torques bonitos que fixemos con chocolate.

Ningún comentario:

Publicar un comentario